Taxatie huis in Heemstede

taxatie HeemstedeWanneer je jouw nieuwe droomhuis hebt gevonden zal je veelal via een hypotheek de financiering moeten regelen. En die geldvertrekker zal dan een taxatie vereisen.

Het taxatierapport moet voldoen aan de eisen van de geldverstrekker. Elke geldverstrekker hanteert in principe zijn eigen eisen t.a.v. het taxatierapport.

Als de taxateur is ingeschreven in een van de twee erkende registers (VastgoedCert of SCVM) en het taxatierapport voldoet aan de eisen van het laatst uitgegeven model taxatierapport financiering woonruimte, dan accepteert de geldverstrekker in het algemeen het taxatierapport.

Taxateurs die lid zijn van de NVM staan ingeschreven in het VastgoedCert. De VBO taxateurs staan ingeschreven in het SCVM.

Een taxatie moet binnen een week afgehandeld kunnen zijn, vaak al duur het korter.

Waar moet je op letten bij een taxatie

1. Veelal wil de bank dat het taxatierapport wordt gevalideerd door het taxatie keurmerk NWWI.

2. Als de taxatie uitwijst dat de woning niet zoveel waard is als jij ervoor betaalt, krijg je geen volledige financiering van jouw woning.

3. Een taxatie is GEEN bouwkundige keuring

4. De bank wil vaak dat een taxateur uit de regio de taxatie doet (straal 20 km wordt veelal gehanteerd)

Taxatie woning Heemstede

Er zijn geen specifieke dingen om rekening mee te houden voor een taxatie in Heemstede.

Kies een taxateur die de tijd neemt om je plan (wil je verbouwen en zo ja wat dan en hoe) te begrijpen en dat de taxateur dat weet te vertalen in een goede taxatie. Kortom een taxateur die 50 taxaties per maand doet zal wellicht goedkoper zijn maar de vraag is of deze taxateur voldoende tijd heeft en voldoende in staat is om de juiste taxatie te doen. En zoals eerder gemeld: als de taxatie uitwijst dat de woning inclusief verbouwing niet zoveel waard is als jij er voor betaalt dan krijg je geen volledige financiering.

Taxateurs in Heemstede

Alleen makelaars die beedigd zijn (RMT: Register Makelaar Taxateur als toevoeging bij hun naam) mogen taxeren.

Welke makelaar jou het beste kan helpen hebben wij op deze pagina op een rij gezet.