Rivierenbuurt in Heemstede

- interessante wetenswaardigheden

Rivierenbuurt in Heemstede

Rivierenbuurt in Heemstede

De Rivierenbuurt in Heemstede heeft straatnamen zoals Rijnlaan, Dinkel, Hollands Diep.
De buurt is gelegen tussen het prachtige Groenendaalse bos en de Leidsevaart. Sommige huizen hebben een eigen aanlegplaats voor de boot.
Voor hondenliefhebbers is het Groenendaalse bos een top bos. Maar ook voor joggers, want die kunnen in het hondenvrije gedeelte heerlijk werken aan hun conditie.

Qua winkels is de Rivierenbuurt slecht bedeeld: een kapper en een buurtsuper. Maar dat geeft niet want de Binnenweg is op ongeveer 1500 meter afstand.

Via de Leidsevaart is het station Heemstede / Aerdenhout op 5 minuten. Het station heeft prima verbindingen naar Leiden, Den Haag en Rotterdam. En ook naar Haarlem en Amsterdam zijn prima verbindingen.

Voor de kinderen is er een heerlijk Pannenkoekenhuis op de Herenweg en in het Groenendaalsbos is een kinderboerderij en een super leuke en goedkope speeltuin.

Kortom de Rivierenbuurt in Heemstede is een heerlijke buurt om in te wonen.

in de Rivierenbuurt wonen ongeveer 2.000 mensen. De route naar de snelweg via Hoofddorp is in enkele minuten af te leggen. In nog 15 minuten bent in Zandvoort en in 30 minuten in Amsterdam.

Rivierenbuurt in Heemstede

De Rivierenbuurt staat bekend om haar centrale maar toch rustige ligging.

Zowel de buurtsupermarkt als het centrum van Heemstede zijn op loopafstand. Ook zijn bushaltes, het treinstation Heemstede/Aerdenhout, het centrum van Haarlem, het wandelbos Groenendaal en het strand van Zandvoort en Bloemendaal eenvoudig en snel bereikbaar.

Aan de ene kant is er de Leidsevaart en aan de andere kant de Herenweg.

De Leidsevaart is de verbinding tussen Haarlem en Leiden en is in de winter een mooi trajecten om te schaatsen en in de zomer een mooie route om te varen.

Een fijne plek voor kinderen om op groeien mede dankzij de directe nabijheid van basisscholen en kinderdagverblijven.

Meer informatie over de Rivierenbuurt in Heemstede  | Huizen te koop in de Rivierenbuurt in Heemstede
 klik hier klik hier
Klik voor meer informatie over de Rivierenbuurt in Heemstede  | Deze huizen staan nu te koop in de Rivierenbuurt in Heemstede

 

Hier vindt u de Rivierenbuurt op de kaart. Klik op de afbeelding voor aanvullende informatieRivierenbuurt in Heemstede

Leave a Reply