Makelaarstarieven Heemstede

Indien u een huis in Heemstede wil kopen dan kunt u dat zelf doen of uitbesteden aan een specialist. Indien u voldoende tijd en kennis heeft is zelf doen natuurlijk goedkoper.

Wapen van Heemstede

Wapen van Heemstede

Als u een specialist inschakelt zal deze makelaar daarvoor kosten in rekening brengen, deze kosten worden courtage (provisie) genoemd.

De makelaarscourtage wordt uitgedrukt in procenten van het verkoop- of aankoopbedrag. Bij veel makelaars zijn de makelaarstarieven opgebouwd uit een startbedrag en/of een bedrag voor een advertentiepakket plus de courtagekosten.

Welke diensten zitten in het makelaarstarief?

Indien u een makelaar inschakelt om aan te kopen dan kunnen de volgende diensten geleverd worden:
– inventariseren woonwensen
– opstellen zoekprofiel
– selecteren uit het huidig woningaanbod (besef dat de makelaar vaak eerder op de hoogte is van nieuw aanbod dan een u als particulier, het is immers zijn/haar werk om daar bovenop te zitten)
– bezoeken potentiele woningen en eventueel verfijnen van uw woonwensen (u krijgt nieuwe inzichten qua woonwensen maar wellicht qua buurten)
– uitbrengen bod, onderhandelen
– zorgen voor taxatie
– zorgen voor bouwtechnische keuring
– koopcontract met eventueel over te nemen goederen
– notaris
– nazorg

Wat zijn de makelaarstarieven in Heemstede

Voor aankoop variƫren de tarieven tussen de 1% en de 2% van de aankoopsom. Dus bij een woning van 450.000 euro is dat 4.500,- euro tot 9.000 euro excl. BTW

Het is overbodig maar toch voor de duidelijkheid: de goedkoopste makelaar hoeft niet de meest geschikte makelaar voor u te zijn. Kies een makelaar die bij u past of doe het zelf, maar in deze overspannen (zogenaamde verkopersmarkt) zult u zeer waarschijnlijk zonder makelaar achter de feiten aan lopen.

Om een geschikte makelaar te vinden hebben wij deze checklist voor u opgesteld. Kies voor een gecertificeerde makelaar die de omgeving kent en bekijk vooral de referenties die de makelaar heeft gekregen van haar klanten (deze referenties staan op Funda vermeld bij de betreffende makelaar)
Wapen van Heemstede