Binnenweg Heemstede

- Binnenweg Heemstede winkelstraat
Heemstede winkelstraat Binnenweg

Heemstede winkelstraat Binnenweg

De Binnenweg in Heemstede is een gezellige winkelstraat

Wat ooit een een zanderig voetpad was is nu een moderne en gezellige winkelstraat

Historie Binnenweg Heemstede

De Binnenweg was heel lang geleden de verbinding van Haarlem naar Leiden. Haast onvoorstelbaar is het feit dat er ooit tol betaald moest worden. Tot 1916 was dit het geval!

Op veel panden aan de Binnenweg staat duidelijk het jaartal van de bouw vermeld.  Een leuke afwisseling voor mannen wellicht als ze met hun vrouw gaan winkelen. Maar er is meer: een postkantoor van toen dan nu niet meer in gebruik is, de waterpomp en er heeft ooit een bioscoop gezeten op de Binnenweg in Heemstede

bioscoop Heemstede Binnenweg

Hier zat ooit de bioscoop

 

Heemstede winkelstraat Binnenweg, anno nu

Nu is de Binnenweg een gezellige winkelstraat met niet alleen de gebruikelijke winkels als de Hema en Blokker. Er is een reformwinkel (Kiebert), een dierenzaak (Bos) die nog aan huis bezorgt en tuinmeubelspecialist Zwarter. En er zijn voldoende koffie en lunchroom gelegenheden. En ook een echte chocolaterie (Tummers) en een vulpenspeciaalzaak (de Roos).

Schermafbeelding 2016-02-24 om 18.01.10     Binnenweg Heemstede

Postkantoor Binnenweg Heemstede

Dit was ooit het postkantoor

Tot 1948 reed de tram nog door de Binnenweg. Daarna is de bus gekomen en die heeft tot ongeveer 1980 door de Binnenweg in Heemstede gereden.

Op de Binnenweg staan meer bijzondere panden. Op de website van Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek vindt u veel meer informatie over Heemstede en ook over de Binnenweg.

In januari 2014 is de Binnenweg tot Leukste Winkelstraat van Nederland uitgeroepen.

Wil je een virtueel kijkje nemen in alle winkels op de Binnenweg in Heemstede? Bekijk dan deze website.

Meer winkelen? De andere drie winkelgebieden van Heemstede zijn: Jan van Goyenstraat, Zandvoortselaan en het Wilhelminaplein. En niet te vergeten de markt op woensdag. De markt wordt in Heemstede iedere woensdag gehouden van 9.00 tot 16.00 uur op de Valkenburgerlaan (vlakbij het raadhuis).

En dat de Binnenweg een moderne winkelstraat is wordt onder andere met de Facebook pagina aangetoond.

Op zoek naar een makelaar in Heemstede

Op de Binnenweg zitten een paar makelaars (Bos en P.Graijer). Klik hier voor een volledig overzicht van makelaars in Heemstede.

Leave a Reply